Frukost
Slottslunch
À la carte
Hertig Karls bad
Njut av en vällagad slottslunch
235 kr inkl. smör, bröd och sallad. Efteråt serveras kaffe & hembakta småkakor i slottets salonger.
På Södertuna Slott låter vi det sörmländska landskapet styra köket. Varje vecka skapas en meny där säsongens bästa råvaror står i centrum – noggrant utvalda av vårt passionerade köksteam. Veckans meny speglar ögonblicket i naturen: det som växer, blommar, skördas och fiskas just nu i vår närhet. Här får du uppleva matlagning med hjärta, där lokal förankring och hållbarhet går hand i hand med gastronomisk njutning.
Välkommen att njuta av eleganta smaker i historisk slottsmiljö, där varje rätt bär på en smak av Sörmland
Måndag – lördag kl. 12.00-14.00
Måndag
Måndag
Svensk kycklingbröstfilé
Serveras med gyllenrostade kantareller, örtig timjansky och ett urval av ugnsrostade rotfrukter – en smak av den svenska hösten
Tisdag
Lax med krispigt skinn
Vackert stekt lax serveras med färskpotatis från Gotlands bördiga jordar, rostad och lätt bränd purjolök för djup smak, samt en len senaps- och gräslökssås.
Onsdag
Nötköttsgryta
Serveras med len potatispuré, rödlök & crème fraiche och inlagda gurkor med stjärnanis
Torsdag
Svensk fläskstek
Mör fläskstek i en nötig och fyllig mandel- och röd paprikasås. Till detta serveras mjuk ris, örtig sallad och en luftig vitlöksemulsion.
Fredag
Friterad kolja
Spröd panerad kolja serveras med trippelstekt King Edward-potatis, ärtor med frisk mynta och vår hemgjorda tartarsås.
Lördag
Klassiska köttbullar
Serveras med len potatispuré, sötsyrlig lingonsylt, tunna skivor inlagd gurka och en mustig gräddsås – precis som det ska vara, fast med en touch av slottsstil.