Frukost
Slottslunch
À la carte
Hertig Karls bad
Njut av en vällagad slottslunch
235 kr inkl. smör, bröd och sallad. Efteråt serveras kaffe & hembakta småkakor i slottets salonger.
Veckans meny består av råvaror som är utvalda av vårt kök från hur det Sörmländska landskapet ser ut just för stunden. Några nyckelproducenter till Södertuna Slott är Bonden på Södertuna, Ösvreta gård, Arkadien trädgård, Sörbro gård & Ekhovs säteri. Rätterna är sammansatta så att råvarorna från växtriket tar största delen av tallriken i anspråk, oftast sammansatt med råvaror från djurriket som berikar vårt Sörmländska landskap.
Måndag – lördag kl. 12.00-14.00
Måndag
Kycklingbröst
Serverat med dragon- och svampsås, rostad palsternacka och potatis.
Tisdag
Fiskgryta
Med färskpotatis och muskotnöt, aioli, Gripsholms-krutonger och räkor.
Onsdag
Stekt laxfilé
Chilismöremulsion, gröna ärtor, stekt potatis, serveras med en frisk och krispig sallad.
Torsdag
Svensk rostbiff
King Edward potatis, bearnaisesås gjord på örter från Skilleby och en fermenterad citrongrönsallad.
Fredag
Kycklinglårstek
Med lila rödbetsyoghurt, krispiga och kryddiga kikärtor, fänkålssallad och dukka.
Lördag