Frukost
Slottslunch
À la carte
Hertig Karls bad
Njut av en vällagad slottslunch
235 kr inkl. smör, bröd och sallad. Efteråt serveras kaffe & hembakta småkakor i slottets salonger.
På Södertuna Slott låter vi det sörmländska landskapet styra köket. Varje vecka skapas en meny där säsongens bästa råvaror står i centrum – noggrant utvalda av vårt passionerade köksteam. Veckans meny speglar ögonblicket i naturen: det som växer, blommar, skördas och fiskas just nu i vår närhet. Här får du uppleva matlagning med hjärta, där lokal förankring och hållbarhet går hand i hand med gastronomisk njutning.
Välkommen att njuta av eleganta smaker i historisk slottsmiljö, där varje rätt bär på en smak av Sörmland
Måndag – lördag kl. 12.00-14.00
Måndag
Svenskt kycklingbröst
Rostade kantareller, timjansky & rotfrukter
Tisdag
Stekt lax med skinn
Färskpotatis från Gotland, rostad purjolök & senaps–gräslökssås
Onsdag
Jägarens kycklinggryta
Tomat, oliver, kapris & smörbönor
Paprika– och vitlöksmajonnäs, fermenterad citron & oregano
Torsdag
Fläskkarrégulasch
Svartpeppar– och rödlökskräm, krispig lök & picklad morot
Fredag
Friterad kolja
Pommes frites på King Edward, ärter med mynta & hemgjord tartarsås
Lördag
Klassiska köttbullar
Serveras med len potatispuré, sötsyrlig lingonsylt, tunna skivor inlagd gurka och en mustig gräddsås – precis som det ska vara, fast med en touch av slottsstil.