Vinkällaren på Södertuna Slott utanför Gnesta

Södertuna Slotts vinkällare är den äldsta delen av slottet och består av det som är kvar från 1300-talsgården Wad. Här kan ni boka en stämningsfull vinprovning i slottets källarvalv. Enligt sägen sägs det ha varit ett munkkloster här en gång i tiden. Och lyssna noga när ni är här, vissa tror sig fortfarande höra munkarna sjunga. Välkomna till Södertuna Slott, strax utanför Gnesta.

Skandinaviens största samling av armagnac

Södertuna Slott är ambassadör av den äldsta kända spritdrycken gjord på vin, armagnac. I slottets vinkällare hittar ni Skandinaviens största samling av Greve de Montals Armagnac med årgångar ända från år 1893. Tillverkning av drycken har pågått ända sedan år 1411, vilket talar för tradition, kvalitet och historia – ett utmärkt tillskott i Södertuna Slotts historiska miljö.

Greve Olivier de Montal hyllas världens över för sina armagnacer vilket har medfört att Armagnac de Montal nu är leverantör till det engelska kungahuset, en uppsjö av Michelinkrogar och den franska presidenten. Balans, rondör och styrka är vad som kännetecknar en bra armagnac. Först när du sväljer drycken kommer hela personligheten fram, en mångfald av smaker med allt från nötter, vanilj och choklad till bär och blommor. Vi erbjuder armagnacprovningar för grupper, boka en dryckesprovning och låt oss guida er genom armagnacens smakfulla värld.

Ni hittar Södertuna Slott mitt i Sörmland, strax utanför Gnesta, cirka 30 minuter från Södertälje. Välkommen att kontakta oss för mer information och bokning!

Kontakta oss

Visste ni att…

… det inte bara är Södertuna Slott som har unika dryckessamlingar? På vår andra pärla Dufweholms Herrgård i Katrineholm finns en unik champagnekällare. Där hittar ni bland annat över 100 år gammal champagne från havets botten som just nu lagras i specialbyggda akvarier. Dufweholms Herrgård är väl värd ett besök!

Besök champagnekällaren

Dryckes- och ostprovning i slottets vinkällare

Under ledning av våra kunniga medarbetare kan ni boka en dryckes- eller ostprovning i slottets vinkällare. Prova praktfulla viner med olika karaktär ur vår samling, eller smakrika ostar av olika sort, vi guidar er rätt i matens och dryckernas smaker.

Läs mer
Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor