Catering från Södertuna Slott

Södertuna Slott erbjuder catering i Gnesta och Södertälje och övriga Sörmland. Oavsett om ni behöver mat till picknick-korgen, festen, familjemiddagen eller en smaklig middag till ert bröllop så lovar vi att hjälpa er. Vi kan ta fram välkomponerade cateringmenyer för både små och stora arrangemang, för allt mellan 2–1000 kuvert. Ni väljer själva om ni vill hämta maten på plats hos oss eller om ni vill att vi levererar den till er. Vi jobbar för att uppfylla alla era önskemål, oavsett vilka de är. Ni kan beställa en hel meny eller delar av den och om ni önskar tar vi även hand om servering och disk.

Här på sidan hittar ni våra färdiga cateringmenyer. Vi kan självklart ta fram menyer utifrån era önskningar. Välkomna att boka Södertuna Slotts catering i Gnesta och övriga Sörmland!

Sörmländsk påsktallrik för avhämtning

Vill ni inte själva stå i köket under påsken kan vi varmt rekommendera vår catering. Njut av att slippa allt stök i köket och ägna er istället åt er själva eller era gäster. Vi ordnar påskens smaker för både små och stora sällskap.

Meny

• Sill med tillbehören gräslök, rödlök, gräddfil och potatis
• Handskalade ägg med skagenröra och löjrom
• Kallrökt regnbåge med fänkål och dill
• Matjesilltårta
• Lammstek med potatissallad och färska primörer
• Surdegsfoccacia
• Citronmaräng tartlett

Pris: 395 kr per person och 295 kr för barn upp till 12 år.
Sista beställningsdag den 27 mars och hämtas på långfredag eller påskafton

Boka Sörmländsk påsktallrik för avhämtning via telefon 0158-705 00 ​eller info@sodertuna.se.

Cateringmenyer

Våra cateringmenyer förbokas och priser gäller när alla i sällskapet beställer samma meny för avhämtning. Gäller för minst 10 personer. Ni förbokar på 0158-705 00.

Fest buffé

495 kr per person. 

  • Ceviche på lax och räkor med avokado, mango, lime och chili
  • Västerbottenpaj med löjrom, crème fraiche, rödlök och citron
  • Rödvinsmarinerad oxfilé
  • Svensk kyckling med dragon och citron
  • Citronbakad lax
  • Ugnsgrillade grönsaker med kapris, sardeller, vitlök & dragon
  • Rostad färskpotatis med örtolja, rödlök, oliver, ruccola
  • Ugnsbakade rödbetor med getost och cashewnötter
  • Aioli
  • Brieost
  • Sveciaost
  • Bröd
  • Vispat smör

Klassisk buffé

295 kr per person. 

  • Rostbiff med örter
  • Gravad lax med citron & dill
  • Krämig potatissallad med senap, kapris och sallads lök
  • Pastasallad med kyckling & pesto
  • Grönsallad med krutonger
  • Rhode islandsås
  • Senapsmajonnäs
  • Brieost
  • Bröd & smör

Lyxbuffé

545 kr per person. 

  • Rostbiff på svensk hjort
  • Kallrökt lax
  • Skagenröra med rom
  • Inkokt lax med
  • Linssallad med säsongens primörer
  • Kronärtskocka och champinjoner smaksatta med dijon och tryffel
  • Ugnsgrillade grönsaker med kapris, vitlök & persilja
  • Gräslökskräm
  • Vispat brynt smör
  • Dinkelknäcke
  • Hembakad limpa
  • Ostar från Jürss mejeri
  • Tomatmarmelad

Vegetarisk buffé

340 kr per person. 

  • Basilikacheesecake på kavringsbotten
  • Kronärtskocka och champinjoner smaksatta med dijon och tryffel
  • Ört- och parmesanslungad palsternacka
  • Broccoli- och tomater marinerad med vitbalsamicovinägrett
  • Rostade rödbetor med getost och karamelliserade cashewnötter
  • Slungad grönkål med sojabönor, russin och sockerärtor
  • Caesardressing smaksatt med kapris
  • Tomatpesto, soltorkade tomater, solrosfrön
  • Färskost med örter och citron
  • Brieost
  • Hembakad limpa

Komplement till bufféerna

Ostar

145 kr per person

  • Vårt urval av 3 gårdsostar med hemkokt marmelad & knäcke.

Desserter

125 kr per person (välj ett alternativ):

  • Hallontartlette med pistagesmul
  • Blåbärspannacotta med ingefärsmyltade skogsbär och rostad vit choklad
  • Chokladmousse med hallon & crisp
  • Rabarberpaj med vaniljsås och färska bär

Cannapéer

65 kr styck. 

  • Rökt renstek med pepparrot & krasse på rågbröd
  • Varmrökt lax med citronmajonnäs & gräslök
  • Blinier med löjrom från Kalix & syrad grädde
  • Liten Skagentoast
  • Rågbröd med sellerikräm, sardell & parmesan
  • Potatiscannapé med klargravad sill & rökt sillkaviar (arenkarom)
  • Anklevermousse med fikon på fruktbröd

Två- eller trerätters middag

Om ni önskar kan vi även erbjuda en två- eller trerätters middag istället för buffé. Kontakta oss för menyförslag. 

Ett pulserande litet hjärta

”Utanför köket är det lugnt och harmoniskt men det finns ett pulserande litet hjärta i köket som bara är vårt. Det som händer där inne är väldigt unikt och intensivt.”

– Måns Lundqvist, kökschef

Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor