Våra menyer

Våra menyer
Nedan presenteras slottets menyer. Våra luncher och middagar intas i de vackra matsalarna. À la carte-gäster är välkomna, men för att vi ska kunna garantera bordsplats ber vi er förboka ert besök. Menyn för á la carte finns på plats. Vid sällskap över 10 personer förbehåller vi oss rätten att servera en utvald meny. Välkomna att boka bord på telefon 0158-705 00.
- Middagsmeny
- Slottslunch vecka 49

Dagens lunch
Lördagar kl. 12-14.
Lördagar, pris 225 kr.
Vecka 49

Middagsmeny
För information om aktuell meny eller bokning maila info@sodertuna.se eller ring på 0158-705 00
Förrätt
med gurka, grön chili och sommarkål i citronette, serveras med puffat ris, soja från dalarna & färsk koriander
från sörmländska skogar serveras på smörstekt brioche med riven ädelost från Jürrs mejeri & kryddig krasse
Varmrätt
med rädisslaw & fänkål, serveras med ostronsmörsås, pecannötter samt saltbakad kålrabbi odlad på Södertuna
med pumpa från Skilleby trädgård i Järna, röda äpplen, kålterrine med confiterat lår, riven lever & ankbuljong
serveras med Vretaärtor, citron, persilja, Buljong på svensk soja & krispig rökt tofu
Ost
med tomatchutney & fruktbröd
Dessert
med granskottsolja, bakad Björnlundahonung & syltad ingefära
mandelkaka samt karamellpanacotta & basilika odlad hos oss
3 hantverkspraliner från Chokladflickan. Rabarber & ingefära, yuzu samt salt kola

Slottslunch vecka 49
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Måndag
serveras med frasig falafell på lupin, relish på grön tomat med chili och ärtkräm
Tisdag
serveras med bakad lök, persilja och talgbakad potatis
Onsdag
på svensk gulärt, savoykål, het majonäs och slottets kimchi
Torsdag
tillsammans med kål, rotfrukter och bondbönor, bröd och lagrad ost
Fredag
med rouille, fänkål, kålrabbi