Våra menyer
Våra menyer
På Södertuna Slott lagar vi gärna mat med fina råvaror från den sörmländska landsbygden men vi hämtar inspiration från hela landet. Man kan säga att vår meny reflekterar omgivningarna, men också årstiderna. Här möts ni av lustfyllda smaker och kvalité in i minsta detalj. Välkomna att boka bord på telefon 0158-705 00.
- Höstens à la carte
- Slottslunch v 43, 21 – 26 Okt.
Dagens lunch
Lördagar kl. 12-14.
Lördagar, pris 225 kr.
Vecka 43
Höstens à la carte
För våra gäster som besöker oss måndag till torsdag erbjuder vi kökets noggrant utvalda meny, inspirerad av vår à la carte. Vi låter oss ständigt inspireras av säsongens skörd och det som våra lokala bönder erbjuder, vilket gör vår meny både lekfull och dynamisk.
Hos oss får du njuta av dagsfärska råvaror, samtidigt som du bidrar till hållbara val. Just nu samarbetar vi med Ösvreta Gård, Arkadien Trädgård, Bonden på Södertuna, Sörbro Gård, Jordnära mat, Gripsholms bageri, Ekhovs Säteri, Saras skafferi samt jägare från hela Sörmland.
Vänligen boka bord via telefonnummer 0158–705 00.
Förrätt
med cognac och rostat korianderfrö serveras med majscrème på focaccia från eget bageri
med kvittenkompott, frasigt bröd, högtorpskapris och örtsallad
smörstekt brioche och klassiska tillbehör.
Varmrätt
serveras med spetskål, grön tomatmarmelad och kantarellrisotto
med rotselleridashi med bränd grädde, älvdalsrom, serveras med potatis & ljummen spetskål, & pepparrotsdressing
med kantarellrisotto, getost från Sörbro, söta gröna tomater från Arkadien och hösttryffel
Ost
serveras med päron marmelad & fruktbröd
Dessert
mynta, bakad Björnlundahonung & björksavssirap
citron, honey comb och rostad solroscrème
från Saras skafferi i Gnesta
Slottslunch v 43, 21 – 26 Okt.
”Veckans meny består av råvaror som är utvalda av vårt kök från hur det Sörmländska landskapet ser ut just för stunden. Några nyckelproducenter till Södertuna Slott är Bonden på Södertuna, Ösvreta gård, Arkadien trädgård, Sörbro gård & Ekhovs säteri. Rätterna är sammansatta så att råvarorna från växtriket tar största delen av tallriken i anspråk, oftast sammansatt med råvaror från djurriket som berikar vårt Sörmländska landskap."
0158-705 00 eller info@sodertuna.se.
Måndag
med rödvinssås, rostade rotfrukter, potatis samt ört & vitlöksmör
Tisdag
serverad med palsternacka, kålsallad, vitlöksrostad potatis & mynta yoghurt
Onsdag
med en krispig fänkål- och äppelsallad serverad med rödbetor och kapris
Torsdag
gurkyoghurt, honungsbakade morötter, grönkål och chillirostade sesamfrön
Fredag
med smörkokt savoykål, rostad kålrot, salvia och smörbönor
Lördag
med brynt smör, persiljegurka, lingon och potatispuré