Våra menyer
Våra menyer
På Södertuna Slott lagar vi gärna mat med fina råvaror från den sörmländska landsbygden men vi hämtar inspiration från hela landet. Man kan säga att vår meny reflekterar omgivningarna, men också årstiderna. Här möts ni av lustfyllda smaker och kvalité in i minsta detalj. Välkomna att boka bord på telefon 0158-705 00.
- Höstens à la carte
- Slottslunch v 42, 14 – 19 Okt.
Dagens lunch
Lördagar kl. 12-14.
Lördagar, pris 225 kr.
Vecka 42
Höstens à la carte
För våra gäster som besöker oss måndag till torsdag erbjuder vi kökets noggrant utvalda meny, inspirerad av vår à la carte. Vi låter oss ständigt inspireras av säsongens skörd och det som våra lokala bönder erbjuder, vilket gör vår meny både lekfull och dynamisk.
Hos oss får du njuta av dagsfärska råvaror, samtidigt som du bidrar till hållbara val. Just nu samarbetar vi med Ösvreta Gård, Arkadien Trädgård, Bonden på Södertuna, Sörbro Gård, Jordnära mat, Gripsholms bageri, Ekhovs Säteri, Saras skafferi samt jägare från hela Sörmland.
Vänligen boka bord via telefonnummer 0158–705 00.
Förrätt
med cognac och rostad korianderfrö serveras med majscrème på surdegsbröd från eget bageri.
med kvittenkompott, frasigt bröd och örtsallad
smörstekt brioche och klassiska tillbehör.
Varmrätt
serveras med spetskål, friterad rotselleri & citruscreme
med rotselleridashi med bränd grädde, älvdalsrom, serveras med potatis & ljummen spetskål, & pepparrotsdressing
med risotto, getost från Sörbro, söta gröna tomater från Arkadien och hösttryffel
Dessert
mynta, bakad Björnlundahonung och björksav.
citron, honeycomb och rostad solroscreme.
Slottslunch v 42, 14 – 19 Okt.
”Veckans meny består av råvaror som är utvalda av vårt kök från hur det Sörmländska landskapet ser ut just för stunden. Några nyckelproducenter till Södertuna Slott är Bonden på Södertuna, Ösvreta gård, Arkadien trädgård, Sörbro gård & Ekhovs säteri. Rätterna är sammansatta så att råvarorna från växtriket tar största delen av tallriken i anspråk, oftast sammansatt med råvaror från djurriket som berikar vårt Sörmländska landskap."
0158-705 00 eller info@sodertuna.se.
Måndag
med broccoli, rödvinssås, rostad potatis från bonden på Södertuna samt ört & vitlöksmör
Tisdag
med bondbönshummus, spenat, råhyvlad sesamgurka, fänkålsrelish och knaprig bacon
Onsdag
friterad sötlupinfärs, rökt sidfläsk och picklad lök och fermenterad kåldukkah
Torsdag
serveras med potatispuré, lingon & persilja
Fredag
het lammfärs från norrby, sötpotatis, gräslök & kantarellmajonnäs
Lördag
serveras med lingon, ättiksgurka, potatis & gräddsås