Våra menyer

Våra menyer
Nedan presenteras slottets menyer. Våra luncher och middagar intas i de vackra matsalarna. À la carte-gäster är välkomna, men för att vi ska kunna garantera bordsplats ber vi er förboka ert besök. Menyn för á la carte finns på plats. Vid sällskap över 10 personer förbehåller vi oss rätten att servera en utvald meny. Välkomna att boka bord på telefon 0158-705 00.
Öppettider
Vecka 20 : Måndag 16/5 – Fredag 20/5
- Slottets klassiska helglunch
- Dagens Slottslunch
- Vårens À la carte
- Slottscafé – FROM 15 JUNI

Dagens lunch
Lördagar kl. 12-14.
Lördagar, pris 225 kr.
Vecka 20

Slottets klassiska helglunch
Vänligen boka bord via telefonnummer 0158–705 00.
Slottets klassiska helglunch
med citron, gräslök, rödlök & smetana
morot, skogssvamp & grönpepparsås
Utvalda praliner med färska bär

Dagens Slottslunch
Måndag
med svamp, rostad palsternacka & potatis samt smörsås
Tisdag
serveras med aioli, krutonger & kokt potatis
Onsdag
med fänkål, bakade rotsaker, tartarsås
Torsdag
med Dillpotatis, spenat, citruscrème
Fredag
med ratatouille, rucola och parmesan

Vårens À la carte
Fråga om menyn vid bokningen eller vid incheckning.
Vänligen boka bord via telefonnummer 0158–705 00.
Förrätt
Jordärtskocksoppa med krispig ostronskivling, brynt smörsmulor och vilda örter
Variation på beta serveras med rostade hasselnötter och getostskum samt samt karamelliserat sidfläsk & ramslökskapris
Löjromstoast serveras med klassiska tillbehör
Varmrätt
med potatispuré och bottarga, råhyvlad zuccini, blåmusslor samt sjuryggsrom
med polenta, vit sparris, vårprimörer och lammsky med koriander
Ramslök gnocchi serveras med citron crème, syltad citron, riven parmesan samt rostade hasselnötter
Dessert
Gratinerad granbarksost från Jürss- mejeri i Hälleforsnäs serveras med ljumna hjortron & torkad svamp
med salt laktritspanacotta, krispig citron sponge & citronjelly
med smörstekt sockerkaka, färska hallon & smultronsorbet
Tre utvalda praliner med söta tillbehör

Slottscafé – FROM 15 JUNI
Sommarmeny
200 gram handskalade räkor med picklad senap och färskpotatis, aioli, rödlök, kokt ägg och citron
Grillad ekologisk svensk kyckling, parmesan, krutonger och karamelliserat sidfläsk från Rocklunda gård
Sallad på kronärtskocka, betor och dagens skörd från Linus på gärdet, serveras med kokt matvete och dragonvegannäs
Vår räkmacka på stekt levainbröd, serveras med aioli, kokt ägg, picklade grönsaker och citron
Nyrökt lax med potatissallad, aioli, bakade gulbetor och amarillo marinerade Karintorp tomater
400 gram räkor med skal avnjuts med aioli, smörstekt levainbröd, citron och liten sallad
Till kaffet
serveras med vaniljsås
serveras med bär och grädde