RESTAURANG I SLOTTSMILJÖ NÄRA GNESTA

På Södertuna Slott står alltid den goda maten i centrum. Våra kockar arbetar med menyer utifrån dagens råvaror och med säsongens smaker. Välkommen på höstens lunch, middag eller afternoon tea eller passa på att unna er en kungligt härlig natt på slottet! Här hittar du våra weekenderbjudanden.

HÖSTENS LUNCH

Måndag till fredag erbjuder vi dagens lunch mellan kl. 12.00 – 14.00.

À LA CARTE

Vårt kök erbjuder á la carte från och med onsdag till lördag mellan kl. 18.00 – 21.00. Då erbjuder vi även en lyxig trerättersmeny. För att vi ska kunna garantera bordsplats ber vi er förboka ert besök. Vänligen boka bord via 0158–705 00 eller här.

AFTERNOON TEA I NY KOSTYM

Utvalda lördagar dukar vi upp vår uppdaterade Afternoon Tea kl. 14.00 – 16.00 under utvalda lördagar. Ta med någon du tycker extra mycket om och ge er själva en kunglig eftermiddag hos oss till doften av varma teer och nygräddade härligheter. Vänligen ring oss för information om aktuella datum samt för att boka bord.

 

Våra menyer

Se allt som händer på

Södertuna Slott

Visa alla

Afternoon tea i ny kostym

Ta med någon du tycker extra mycket om och ge er själva en kunglig eftermiddag hos oss till doften av varma teer och nygräddade härligheter.

Oh dear, yes please!

Utbudet ​i vår slottsrestaurang

Restaurangen på Södertuna Slott passar utmärkt för stora och små sällskap som vill fira ett bröllop, en födelsedag eller ett jubileum av något slag med att avnjuta en lugn stund med god mat i lyxig slottsmiljö. I vår slottsrestaurang serverar vi välkomponerade rätter, baserade på de finaste råvarorna för säsongen. Bord bokas alltid i förväg för att vi ska kunna garantera er en plats. Vi förbehåller oss rätten att servera en utvald meny för sällskap över 10 personer. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Ni når oss på 0158-705 00.

SMAKA PÅ SÖRMLAND

Få ut det mesta av slottets matkonst under er middag. Med vårt erbjudande ”Smaka på Sörmland” kan ni uppgradera er meny med tre extra rätter och njuta en stund till.

400 kr per person

Tända ljus, kristallkronor och gamla knarrande golv

Måns Lundqvist är kökschef på Södertuna Slott och en av personerna bakom slottets goda och vällagade mat. Som kökschef får han möjlighet att kombinera ledarskap med att vara kreativ och skapa mat för alla sinnen.

”I mitt jobb får jag vara ansvarig för ett lag. Jag får motivera människor, lyfta deras kreativa sidor och se dem utvecklas. Sedan får jag också vara med hela vägen från att välja, köpa och tillaga råvaror. Man kan påverka mycket. Det är kul!”

I slottets restaurang får ni avnjuta er mat i en väldigt unik och lugn miljö, med tända ljus, kristallkronor och gamla knarrande golv. Att äta i en sån här miljö är magiskt – det sitter historia i väggarna. Men bakom kulisserna står inget still, Måns med kollegor arbetar i en rörlig miljö där man kastas mellan arbetsuppgifter under en dag, det är oförutsägbart och en rolig utmaning.

”Utanför köket är det lugnt och harmoniskt men det finns ett pulserande litet hjärta i köket som bara är vårt. Det som händer där inne är väldigt unikt och intensivt.”

Slottets mat går att beskriva som nordisk matlagning med inspiration från hela världen – i köket är de kreativa och vågar prova på nya saker. Alla i personalen ambitiösa, har ett genuint matintresse och får vara delaktiga, vilket ger en hög kvalitet. Och här finns mat som passar alla besökare.

Södertuna Slott har festlokalerna för ert firande

På Södertuna Slott har vi festvåningar och lokaler för stora och små sällskap. Vi kan hjälpa er med allt från dekorationer till att ta emot era gäster när de anländer. Våra stora festlokaler Hertig Karls sal eller det gamla Stallet med anor från 1800-talet passar de större sällskapen. Och under sommartid är vår trädgård kanske den trevligaste festplatsen av dem alla. Södertuna Slott är helt enkelt en perfekt plats att fira på oavsett om ni bor i Gnesta, Södertälje eller Stockholm. Här kan ni njuta av dopkaffe, er 50-årsfest eller ert jubileum precis lika mycket som era gäster.

Våra lokaler

Catering från Södertuna Slott

Vi levererar stolt vår vällagade mat över hela Sörmland. Köket på Södertuna Slott har levererat uppskattad catering till Södertälje, Stockholm, Trosa, Nyköping och Malmköping vid både små och stora arrangemang. Oavsett vart ni vill få maten levererad är ni välkomna att höra av er till oss. Låt oss ta hand om er så att ni i lugn och ro kan vara värd åt era gäster!

Slottscatering

Vi är kontantfria

På Södertuna Slott är vi kontantfria och tar emot betalningar via kort.

Search
Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor