RESTAURANG I SLOTTSMILJÖ NÄRA GNESTA

På Södertuna Slott står alltid den goda maten i centrum. Våra kockar arbetar med menyer utifrån dagens råvaror och med säsongens smaker. Välkommen till slottscafét som erbjuder lunch & bakverk eller middag eller passa på att unna er en kungligt härlig natt på slottet! Här hittar du våra weekenderbjudanden.

FRUKOST

Måndag – fredag, kl. 07.00–09.30
Lördag – söndag, kl. 08.00–10.30

SLOTTSCAFÉ i sommar aktuella datum

ÖPPETTIDER FROM 13 JUNI TILL 16 AUGUSTI

Onsdag – lördag: kl. 11.00–16.00
Med undantag för dessa lördagar när caféet är stängt: 15 juni, 22 juni, 6 juli, 20 juli och 10 augusti.

SOMMAR À LA CARTE meny

Måndag – lördag  från kl. 18.00

Våra menyer

Se allt som händer på

Södertuna Slott

Visa alla

Tända ljus, kristallkronor och gamla knarrande golv

Måns Lundqvist är kökschef på Södertuna Slott och en av personerna bakom slottets goda och vällagade mat. Som kökschef får han möjlighet att kombinera ledarskap med att vara kreativ och skapa mat för alla sinnen.

”I mitt jobb får jag vara ansvarig för ett lag. Jag får motivera människor, lyfta deras kreativa sidor och se dem utvecklas. Sedan får jag också vara med hela vägen från att välja, köpa och tillaga råvaror. Man kan påverka mycket. Det är kul!”

I slottets restaurang får ni avnjuta er mat i en väldigt unik och lugn miljö, med tända ljus, kristallkronor och gamla knarrande golv. Att äta i en sån här miljö är magiskt – det sitter historia i väggarna. Men bakom kulisserna står inget still, Måns med kollegor arbetar i en rörlig miljö där man kastas mellan arbetsuppgifter under en dag, det är oförutsägbart och en rolig utmaning.

”Utanför köket är det lugnt och harmoniskt men det finns ett pulserande litet hjärta i köket som bara är vårt. Det som händer där inne är väldigt unikt och intensivt.”

Slottets mat går att beskriva som nordisk matlagning med inspiration från hela världen – i köket är de kreativa och vågar prova på nya saker. Alla i personalen ambitiösa, har ett genuint matintresse och får vara delaktiga, vilket ger en hög kvalitet. Och här finns mat som passar alla besökare.

Lunch för större grupper

Är ni en större grupp på besök hos oss i Gnesta eller bara på genomresa och letar efter god och kvalitativ lunch under er vistelse? Sätt guldkant på ert besök och boka ert bord hos oss på Södertuna Slott idag.

Förutom förstklassig mat erbjuder slottet även goda förbindelser för er som väljer att resa kollektivt, men också goda parkeringsmöjligheter för både bussar och personbilar.

Vardagar: 235 kr per person
Helger: 265 kr per person

I priset ingår varmrätt, sallad, kaffe, kaka, smör och bröd.

Välkomna med er bokning!

Utbudet ​i vår slottsrestaurang

Restaurangen på Södertuna Slott passar utmärkt för stora och små sällskap som vill fira ett bröllop, en födelsedag eller ett jubileum av något slag med att avnjuta en lugn stund med god mat i lyxig slottsmiljö. I vår slottsrestaurang serverar vi välkomponerade rätter, baserade på de finaste råvarorna för säsongen. Bord bokas alltid i förväg för att vi ska kunna garantera er en plats. Vi förbehåller oss rätten att servera en utvald meny för sällskap över 10 personer. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Ni når oss på 0158-705 00.

Södertuna Slott har festlokalerna för ert firande

På Södertuna Slott har vi festvåningar och lokaler för stora och små sällskap. Vi kan hjälpa er med allt från dekorationer till att ta emot era gäster när de anländer. Våra stora festlokaler Hertig Karls sal eller det gamla Stallet med anor från 1800-talet passar de större sällskapen. Och under sommartid är vår trädgård kanske den trevligaste festplatsen av dem alla. Södertuna Slott är helt enkelt en perfekt plats att fira på oavsett om ni bor i Gnesta, Södertälje eller Stockholm. Här kan ni njuta av dopkaffe, er 50-årsfest eller ert jubileum precis lika mycket som era gäster.

Våra lokaler

Catering från Södertuna Slott

Vi levererar stolt vår vällagade mat över hela Sörmland. Köket på Södertuna Slott har levererat uppskattad catering till Södertälje, Stockholm, Trosa, Nyköping och Malmköping vid både små och stora arrangemang. Oavsett vart ni vill få maten levererad är ni välkomna att höra av er till oss. Låt oss ta hand om er så att ni i lugn och ro kan vara värd åt era gäster!

Slottscatering
Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor