Bröllop & fest på Södertuna Slott

Sagolikt vackra Södertuna Slott är den perfekta platsen för ert firande oavsett om ni vill anordna ett slottsbröllop eller en fest. Vi har arrangerat bröllop åt förälskade brudpar, både grönskande sommarbröllop och sprakande vinterbröllop, och festliga jubileer åt födelsedagsbarn i många år. Att boka festlokal på Södertuna Slott kommer med många fördelar, här har vi bland annat bekvämt boende för era gäster och vill ni finns det även möjlighet att hyra hela slottet för ert sällskap. Här finns lokaler som går att anpassa utifrån era önskemål oavsett om det är bröllopslokal eller festlokal ni är ute efter. Vill ni gifta er kan ni viga er i kyrkan tvärs över sjön, välja en plats i vår vackra park eller använda någon av slottets salar som bröllopslokal. Oavsett hur ni vill planera ert firande hjälper vi er att hitta lösningarna.

Södertuna Slott ligger vackert och privat invid Frösjöns strand strax utanför Gnesta i Sörmland. Hit kommer ni enkelt från närliggande städer som Stockholm, Södertälje, Nykvarn, Trosa och Järna oavsett om ni åker kollektivtrafik eller med egen bil. Välkomna att boka ert bröllop eller er fest i Sörmland!

3 augustiDrop-in-vigsel på Södertuna

Vi kallar det Drop-in men egentligen är det en möjlighet för er att få ha ett storslaget sagobröllop på slottet – på tuman hand eller med nära och kära. Vi tar hand om allt det praktiska och ni får njuta av er dag.

Boka er Drop-in-vigsel

Slottsmat till bröllopet och festen

I vårt slottskök har vi satt en stolthet i att laga mat av de allra bästa råvarorna. Belägna strax utanför Gnesta ser vi gärna att råvarorna också kommer från sörmlandstrakterna. Vår kökschef hjälper er gärna att komponera er festmeny och med hjälp av vår sommelier tar vi fram vinförslag som passar till er meny. Vill ni fira någon annanstans än hos oss bidrar vi gärna med vår catering till ert bröllop där vi förutom mat även kan tillhandahålla porslin, servering och dekorering.

Slottsrestaurang

Vår i Södertuna Slotts park

Festdukning på Södertuna Slott

Vacker utsikt mot Frösjön

Fest i Hertig Karls sal

Sov gott i våra slottsrum

Brudbukett på ett av slottets bröllop

Fest- och bröllopsplanering

Vi vet hur viktiga detaljerna kan vara och hjälper gärna till med planeringen av hela er fest. Vi har många goda samarbetspartners och medarbetare som kan stå till tjänst med allt från annorlunda transporter, blommor och håruppsättningar till artistarrangemang. Vår tanke är att en fest eller ett bröllop på Södertuna Slott inte ska behöva ha några som helst begränsningar.

Ring Södertuna Slott

Nina hjälper er skapa exklusiva fester och bröllop

Nina Strand Blomqvist arbetar som slottschef på Södertuna Slott, hon är även vår engagerade fest- och bröllopskoordinator och tar hand om våra gäster med finess. Nina gör dessutom ett strålande jobb med att ställa i ordning lokalerna till slottets olika evenemang. Och de vackra blomsterarrangemangen till alla sagolika bröllop.

Med sin gedigna erfarenhet och många år på Södertuna kan Nina slottet utan och innan. Hon vet vad som fungerar bra och kan göra ert bröllop eller er fest till något utöver det vanliga.

Det bästa med att boka fest eller bröllop på Södertuna Slott är att det är alltid är vackert på slottet, oavsett årstid. Plus att ni kan ha hela slottet exklusivt för ert sällskap. Som gäst får ni full service och vi kan anpassa firandet utifrån era önskemål.

En av Ninas viktigaste uppgifter som fest- och bröllopskoordinator är att omtänksamt lyssna på gästernas tankar och idéer. För På Södertuna Slott anser vi att det verkligen ska vara gästernas prägel på festen eller bröllopet.

”Vi finns här för er och vill att ni ska känna er ompysslade – en känsla som vi hoppas att ni bär med er när ni åker från slottet. Miljön här på Södertuna är oslagbar, det blir familjärt och man känner sig som hemma. Vi har väldigt mycket återkommande gäster som säger att de längtar tillbaka, det är ett gott betyg!” – Nina.

För att vara säker på att få ett specifikt datum för er tillställning är det bra att vara ute i god tid, vi rekommenderar att ni kontaktar Nina ca 1 ½ år innan önskat datum.

Ni når henne enklast på nina.blomqvist@sodertuna.se eller info@sodertuna.se. Välkomna till Södertuna Slott!

Hertig Karls sal

Bröllops- & festlokal på Södertuna Slott

I Hertig Karls sal, som ligger i en flygel framför slottet, finns möjlighet att arrangera fester för upp till 120 personer. Lokalen är nyrenoverad med fyra stora kristallkronor i taket. Hertig Karls sal är ljus och luftig med höga takvalv och fem stora fönster med viss sjöutsikt.

Stallet

Bröllops- & festlokal på Södertuna Slott

Nedanför slottet hittar ni Stallet med anor från slutet av 1800-talet. Det här är en fantastisk festlokal och en läcker kontrast till vår klassiska slottsmiljö. I Stallet dukar vi upp med röd- och vitrutiga dukar i de gamla spiltorna. Här är en gammal hästbox omgjord till bar och det lilla höloftet fungerar som scen.

Musikunderhållning kan ordnas med DJ, coverband eller trubadurer. Vill ni själva stå för underhållningen finns en karaokemaskin att hyra. Vi lovar er att detta blir en kväll som ni sent kommer att glömma! Här kan ni njuta av vår populära grillbuffé eller vinterbuffé. I Stallet kan ni vara upp till 120 personer. Stallet passar perfekt till festen eller till ert avslappnade bröllop i Sörmland.

Fest i Sörmland på anrikt slott

En fest eller ett bröllop på Södertuna Slott ska vara en lustfylld upplevelse. Vi vet att det är mycket att tänka på när man planerar större evenemang och att man inte alltid vet vad man vill ha. Vi har därför tagit fram färdiga paketerbjudanden ni kan välja mellan inför er fest eller ert bröllop. Självklart hjälper vi er gärna att anpassa paketen utifrån era önskemål. Vi strävar efter att göra er vistelse på slottet till oss till en oförglömlig stund.

Våra fest- och bröllopspaket
Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor