Familjen Åström

Familjen Åström är familjen bakom Svenska Kulturpärlor. I över 30 år har de jobbat för att stärka turismen i Sörmland. Idag driver man de tre pärlorna Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred och Södertuna Slott utanför Gnesta. Företagets VD är Fredrik Åström.

Historia

På 1980-talet övertog Göran och Emmy Åström, Fredriks far och mor, det gamla nedlagda militärsjukhuset Plevnagården i Malmköping. Därefter renoverades Plevnagården till ett konferenshotell, bland annat genom den för tiden största husflytt som skett. Göran lät flytta dit Greta Garbos gröna sommarhus som inte bara gav extra rum till Plevnagården utan även satte igång ett samlande av historiska byggnader som än idag kännetecknar familjen.

Idag är det Fredrik Åström och Johanna Battaroff som står bakom Svenska Kulturpärlor. De älskar historiska saker och ställen och Fredrik har sedan han var liten varit en samlare. Deras stora intresse syns tydligt på de fyra pärlorna. Här får ni ta del av historisk charm och gamla fina saker. Flera av Fredriks samlingar och museer går att besöka.

Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor