FAQ – Konferens på Södertuna Slott

Här har vi samlat vanliga frågor och svar från våra konferensgäster. Vi strävar efter att göra er konferens hos oss till en inspirerande och lärorik vistelse.

Reception

Vardagar kl. 7.00–20.00

Lördagar kl. 8.00–19.00

Söndagar kl. 8.00–14.00

Öppettider frukostbuffé

I alla rumspriser ingår en välsmakande frukostbuffé som serveras:

Konferensgäster:

 • Vardagar 7.00–9.30
 • Helger 8.00–10.30

In- och utcheckning

Incheckning sker tidigast från kl. 15.00 om ingen annan överenskommelse skett. Privata gäster ombeds lämna rummen 11.00 måndag–lördag och 12.00 söndag. Konferensgäster ombedes lämna rummen 09.00 måndag–söndag.

Wi-Fi

Södertuna Slott tillhandahåller SK Guestnet – trådlös internetuppkoppling. Kontakta receptionen för mer information.

Läge, taxi & transport

Södertuna Slott ligger strax utanför Gnesta. I Gnesta finns buss-, pendeltågs- och fjärrtågsanslutningar. Kommer ni med buss från Gnesta är det ca 550 m promenad från busshållplatsen till slottet. Busstidstabell hittar ni på sormlandstrafiken.se. För taxibokningar, kontakta VTV taxi tel. 0158-581900 eller taxi Samtrans 0158-10000.

Relaxavdelning med pool

Relaxavdelningen finns i södra flygeln på slottets framsida. Där har ni tillgång till inomhuspool, vedeldad badtunna samt herr- och dambastu. Badtunnan kan hyras måndag–torsdag. Fredag–lördag är den uppvärmd från kl. 16.00. Badkläder kan hyras i receptionen för 50 kr. Badavdelningen är öppen enligt överenskommelse fram till kl. 23.00.

Funktionsvariation

Vi välkomnar alla till vårt slott och gör allt för att våra gäster ska ha en bra vistelse hos oss. Därför har vi även rum anpassade för dig med funktionsvariation. Kontakta vår bokning om ni önskar ett av våra anpassade rum. Viktigt vid konferensbokning att meddela funktionsvariation så att vi kan ta fram en passande konferenslokal.

Djur

Vi välkomnar även era djur till slottet. Observera dock att djur inte får vistas inne i slottets matsalar och salonger. Vill ni boka ett av våra djurvänliga rum är vår rekommendation att ni kontaktar vår bokning i förväg på 0158–705 00 alternativt info@sodertuna.se.

För barnen

På slottet finns ett lekrum och relaxavdelning med tillhörande pool. Pool övervakas ej av badvakt därför sker bad med barn under eget ansvar.

Hållbarhet

Södertuna Slott arbetar aktivt för att förbättra miljön. Lämna gärna synpunkter för att hjälpa oss bli ännu bättre i vårt miljöarbete.

Träningsmöjligheter

Vid slottet finns en tennisbana och en promenadslinga runt udden i Engelska parken (ca 1,8 km).

Specialkost

Om ni önskar specialkost till er vistelse ska det föranmälas i så god tid som möjligt. Vi gör alltid vårt yttersta för att tillgodose era behov. Anmäl er specialkost via 0158–705 00 alternativt info@sodertuna.se.

Långliggare

Om ni önskar boende under en längre period, kontakta oss gärna för mer information och priser.

Bagageförvaring

Bagage kan förvaras på anvisad plats på bottenplan i slottet.

Parkering

Vi erbjuder våra gäster två platser med parkeringsmöjligheter inom bekvämt gångavstånd till slottet. Följ skyltarna vid vägen mot slottet.

Laddning av elbilar

Inom kort kommer ni även att kunna ladda er elbil under ert besök hos oss på slottet. Mer information kommer.

Vi är kontantfria

På Södertuna Slott är vi kontantfria och tar emot betalningar via kort.

Rum

Antal bäddar: 120 st

Antal rum: 69 st

Slottsgemak: 5 st

Djurvänliga rum: 8 st

Funktionsanpassade rum: 4 st

Hitta hit

Stockholm – Gnesta, Gnesta station (ca 40 minuter)

LAT 59.069890, LONG 17.305119

Att tänka på innan, under och efter konferensen

Er konferens på Södertuna Slott utanför Gnesta ska vara inspirerande och bidra till bättre förtroende, kommunikation och gemenskap. På vårt historiska slott i Sörmland väcker vi era idéer och funderingar i en inspirerande slottsmiljö. Att ni har kul är självklart också en viktig del och därför har vi ett välfyllt aktivitetsutbud som gynnar er och ert företag!

Läs mer

Innan er konferens

Planera er konferens i god tid för att hinna förbereda både upplägget men också er själva. Notera de övergripande målen och syftet med konferensen och börja därefter fundera kring aktiviteter och upplevelser, lokal och plats, mat och dryck, presentationsteknik och upplägg som passar för just er. Vår konferenspärla möter era behov i största möjliga mån. För en tydligare bild över upplägg av föredrag och dylikt är det bra att utgå från målgruppen och deras preferenser. Fundera på vad deltagarna kan tänkas vilja få ut av konferensen och med vilka medel ni kan göra dem engagerade.

Läs mer

Under er konferens

Se till att alla är engagerade i er konferens och i gemensamma aktiviteter. Gemenskapen mellan era deltagare bidrar till bättre inställning, stämning och samarbete inom gruppen. På slottet kan vi erbjuda er konferensaktiviteter som passar er grupp och även anpassa innehållet efter syftet. Möt konferensdeltagarnas frågor och funderingar under konferensen, anteckna de frågor ni inte kan svara på direkt och var noga med att återkoppla senare.

Läs mer

Efter er konferens

Det är alltid bra att följa upp hur deltagarna upplevt konferensen. Utveckla och förbättra upplägget av kommande möten och konferenser med hjälp av deltagarnas feedback. Det är viktigt att alla får yttra sig och att ni framöver visar att ni tagit till er av åsikterna – var lyhörda helt enkelt. Det väcker deltagarnas intresse och ger dem en möjlighet att påverka.

Vi har er konferenslokal i Sörmland

På Södertuna Slott finns lokaler för både stora och små sällskap och passande god mat och dryck. Självklart finns det även ett flertal inspirerande och avkopplande aktiviteter och vackra omgivningar till ert förfogande.

Konferenslokaler

Checklista för konferensen

Här har vi sammanfattat de viktigaste sakerna att ha i åtanke innan, under och efter konferensen. Använd detta som checklista och riktlinje för er konferens. Lycka till!

Innan konferensen

 • Planera konferensen i god tid
 • Skapa ett genomarbetat upplägg
 • Förbered er själva och deltagarna
 • Upprätta syfte och mål
 • Välj inspirerande aktiviteter
 • Skapa ett engagerande föredrag

Under konferensen

 • Var engagerade och engagera deltagarna
 • Håll föredraget på ett intressant vis
 • Delta på aktiviteter
 • Anteckna frågor som ni inte kan besvara på plats

Efter konferensen

 • Följ upp vad deltagarna tyckte om konferensen
 • Var lyhörda och låt deltagarna få möjligheten att påverka
 • Utveckla och förbättra upplägget till nästa gång
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor