FAQ – Konferens på Södertuna Slott

Här har vi samlat vanliga frågor och svar från våra konferensgäster. Vi strävar efter att göra er konferens hos oss till en inspirerande och lärorik vistelse.

Reception

Vardagar kl. 7.00–20.00

Lördagar kl. 8.00–19.00

Söndagar kl. 8.00–14.00

Öppettider frukostbuffé

I alla rumspriser ingår en välsmakande frukostbuffé som serveras:

Konferensgäster:

  • Vardagar 7.00–9.30
  • Helger 8.00–10.30

In- och utcheckning

Incheckning sker tidigast från kl. 15.00 om ingen annan överenskommelse skett. Privata gäster ombeds lämna rummen 11.00 måndag–lördag och 12.00 söndag. Konferensgäster ombedes lämna rummen 09.00 måndag–söndag.

Wi-Fi

Södertuna Slott tillhandahåller SK Guestnet – trådlös internetuppkoppling. Kontakta receptionen för mer information.

Läge, taxi & transport

Södertuna Slott ligger strax utanför Gnesta. I Gnesta finns buss-, pendeltågs- och fjärrtågsanslutningar. Kommer ni med buss från Gnesta är det ca 550 m promenad från busshållplatsen till slottet. Busstidstabell hittar ni på sormlandstrafiken.se. För taxibokningar, kontakta VTV taxi tel. 0158-581900 eller taxi Samtrans 0158-10000.

Hertig Karls bad

Relaxavdelningen Hertig Karls bad finns i södra flygeln på slottets framsida. Där kan ni spela biljard, njuta av inomhuspoolen, koppla av i herr- och dambastun, ta ett dopp i sjön eller värma er i den vedeldade badtunnan. Badkläder kan hyras i receptionen för 50 kr. Relaxen öppnar klockan 10.00.

Funktionsvariation

Vi välkomnar alla till vårt slott och gör allt för att våra gäster ska ha en bra vistelse hos oss. Därför har vi även rum anpassade för dig med funktionsvariation. Kontakta vår bokning om ni önskar ett av våra anpassade rum. Viktigt vid konferensbokning att meddela funktionsvariation så att vi kan ta fram en passande konferenslokal.

Hybridkonferens

Med den senaste tekniken anordnar vi en förstklassig videokonferens där alla kan synas och höras utan att behöva vara fysiskt på plats.

Läs mer här >>

För barnen

På slottet finns ett lekrum och relaxavdelning med tillhörande pool. Pool övervakas ej av badvakt därför sker bad med barn under eget ansvar.

Hållbarhet

Södertuna Slott arbetar aktivt för att förbättra miljön. Lämna gärna synpunkter för att hjälpa oss bli ännu bättre i vårt miljöarbete.

Träningsmöjligheter

Vid slottet finns en tennisbana och en promenadslinga runt udden i Engelska parken (ca 1,8 km).

Specialkost

Om ni önskar specialkost till er vistelse ska det föranmälas i så god tid som möjligt. Vi gör alltid vårt yttersta för att tillgodose era behov. Anmäl er specialkost via 0158–705 00 alternativt info@sodertuna.se.

Långliggare

Om ni önskar boende under en längre period, kontakta oss gärna för mer information och priser.

Bagageförvaring

Bagage kan förvaras på anvisad plats på bottenplan i slottet.

Parkering

Vi erbjuder våra gäster två platser med parkeringsmöjligheter inom bekvämt gångavstånd till slottet. Följ skyltarna vid vägen mot slottet.

Laddning av elbilar

Som ett led i vårt miljöarbete kan ni även ladda er elbil under ert besök hos oss på slottet. Vi erbjuder 3 Tesla-laddstolpar och 2 universal-laddstolpar typ 2.

En laddning kostar 200 kr (max 8 timmar/laddning). Betalning sker i receptionen.

Hundar

Hos oss är alla hundar välkomna! På slottet har vi närhet till härliga promenadstråk, fin park och några meter till mysiga Frösjön. Observera att era hundar endast får vistas i vissa av slottets matsalar och salonger.

Vill ni boka ett av våra djurvänliga rum är vår rekommendation att ni kontaktar vår bokning i förväg på 0158–705 00 alternativt info@sodertuna.se.

Hund i standardrum 395 kr/vistelse

Rum

Antal bäddar: 120 st

Antal rum: 69 st

Slottsgemak: 5 st

Djurvänliga rum: 8 st

Funktionsanpassade rum: 4 st

Vi är kontantfria

På Södertuna Slott är vi kontantfria och tar emot betalningar via kort.

Hitta hit

Stockholm – Gnesta, Gnesta station (ca 40 minuter)

LAT 59.069890, LONG 17.305119

Att tänka på innan, under och efter konferensen

Er konferens på Södertuna Slott utanför Gnesta ska vara inspirerande och bidra till bättre förtroende, kommunikation och gemenskap. På vårt historiska slott i Sörmland väcker vi era idéer och funderingar i en inspirerande slottsmiljö. Att ni har kul är självklart också en viktig del och därför har vi ett välfyllt aktivitetsutbud som gynnar er och ert företag!

Läs guiden
Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor