Slottsweekend och hotell på Södertuna Slott i Sörmland

Välkomna till en slottsweekend i Sörmland på Södertuna Slott. Här kopplar ni av på ett hotell i slottsmiljö, njuter av bra mat från slottets restaurang i vackra salonger och sover gott i moderna rum. På Södertuna Slott finns rum för alla, oavsett om ni reser med barn eller hund eller om ni behöver ett funktionsanpassat rum. Inpå knuten har ni en vacker natur utmärkt för naturupplevelser och aktiviteter och en romantisk slottspark som ni kan uppleva på egen hand. Södertuna Slott ligger i vackra Sörmland, strax utanför ​Gnesta med närliggande städer som Stockholm, Järna, Trosa, Nykvarn och Södertälje.

Välkomna med er bokning!

Weekendpaket på sörmländskt slott

Upplev det bästa Södertuna Slott har att erbjuda med slottets färdiga weekendpaket. Det enda ni behöver göra är att välja det paket ni känner passar er bäst. Stanna över natten och njut av god mat i vacker miljö och ett kvällsbesök i slottets relaxavdelning. Vill ni få ut det mesta av er vistelse kan ni också boka en långweekend över en helg fylld med god mat, avkoppling och, för den som vill, slottets aktiviteter. För den aktive kan vi även erbjuda weekendpaket med naturupplevelser som cykling, paddling och vandring i vår vackra sörmländska natur vid slottet.

Välj ett weekendpaket

Slottshotell i Sörmland

Södertuna Slott ligger i vackra Sörmland och ni hittar vårt hotell strax utanför Gnesta en kort resväg från Södertälje och Stockholm. Reser ni runt i Sverige och vill besöka Sörmland är läget perfekt med sitt vackra läge vid Frösjön. Härifrån kan ni utforska den sörmländska naturen eller bara koppla av i den vackra engelska slottsparken. Välkommen till ett unikt hotell nära Gnesta.

Mer om vårt hotell

Slottsrum och gemak

På Södertuna Slott har vi hotellrum för alla smaker, vi har både dubbelrum och slottsgemak, alla utmärkta för speciella tillfällen. Våra hotellrum andas det förflutna, och slottsgemaken är till och med döpta efter personer ur slottets historia. Som gäst på Södertuna Slott kommer ni att bo i någon av slottets flyglar, slottsgemaken ligger i den norra flygeln vid slottets entrésida och dubbelrummen ligger på slottets motsatta sida. Alla slottets rum ligger i naturskön, avskild miljö, optimal för avkoppling och återhämtning.

Se våra rum

Matkonst på Södertuna Slott

När menyerna i vår restaurang på Södertuna Slott skapas tar våra duktiga kockar gärna tillvara på lokala råvaror från Sörmland. Under ledning av Måns Lundqvist skapas nordisk matkonst med inspiration från övriga världen. Maten avnjuter ni sedan omgivna av tända ljus, kristallkronor och gamla knarrande golv – en riktig matupplevelse. På slottet serveras både luncher och middagar som intas i de vackra matsalarna.

God mat på slottet

Högtider på Södertuna Slott

Fira årets alla högtider på Södertuna Slott. Boka slottets trevliga weekendpaket under påsk, midsommar, jul och nyår. Här serveras ni god mat anpassad efter aktuell högtid och får ta del av den klassiska och traditionella stämningen bara en högtid i slottsmiljö kan erbjuda. Förutom bra mat och en god natts sömn i slottets vackra hotellrum erbjuder vi även en relaxavdelning med tillhörande inomhuspool och bastu där ni kan koppla av med familjen innan firandet.

Fira på Södertuna Slott

Hundar på slottet

Hos oss är alla hundar välkomna! På slottet har vi närhet till härliga promenadstråk, fin park och några meter till mysiga Frösjön. Observera att era hundar endast får vistas i vissa av slottets  salonger.

Vill ni boka ett av våra djurvänliga rum är vår rekommendation att ni kontaktar vår bokning i förväg på 0158–705 00 alternativt info@sodertuna.se.

Hund i standardrum 395 kr/vistelse

Ta med din kompis

Gör någon glad med ett presentkort på en mysig weekend

På Södertuna Slott behandlar vi våra gäster som kungligheter. Låt någon ni tycker om få uppleva just det, att få en stund för sig själv och bli ompysslad på kungligt manér. Ge bort ett presentkort på en mysig weekend utanför Gnesta och för att göra presentkortet mer personligt kan ni även välja att lägga till en egen bild.

Gör någon glad
Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor