Inför ert besök på Södertuna Slott

Här nedan hittar ni information som kan vara bra att veta inför er vistelse på slottet. Om ni söker ett svar, men inte hittar det här, är ni varmt välkomna att kontakta vår reception på 0158–705 00 eller info@sodertuna.se. Varmt välkomna till anrika Södertuna Slott utanför Gnesta!

Covid-19/Coronaviruset

Våra dörrar står öppna, men vi följer noga utvecklingen i realtid och tar myndigheternas rekommendationer på största allvar. På den här sidan hittar du information och svar på de vanligaste frågorna vi får från er just nu. Frågor som handlar om vad vi gör för att minska smittspridning, våra av- och ombokningsregler och öppettider.

Förstärkta rutiner kring städning och hygien

  • Våra medarbetare har nya städrutiner och vi tar löpande del av myndigheternas riktlinjer och rekommendationer.
  • Vi utför regelbunden desinficering av ytor som används ofta som exempelvis dörrhandtag, kortterminaler, hissknappar, bord, stolar m.m.
  • Vi har ökat fokus på handhygien, och handdesinfektion finns ofta tillgängligt för våra gäster i allmänna utrymmen.

Vi hjälper dig hålla avstånd

  • Vi har minskat antalet bord och stolar i våra restauranger och lobbys för att du ska kunna hålla tillräckligt långt avstånd till övriga gäster.
  • Vi har satt upp markeringar i golvet för att hjälpa dig att se var du kan stå för att undvika att komma för nära någon annan.
  • Du kommer mötas av ett antal ”kom ihåg att hålla avstånd”-skyltar som hjälper oss alla att inte glömma.

FAQ

ÖPPETTIDER

Alla besök behöver förbokas. Gör din bokning och förfrågan på 0158–705 00.

Reception

Vardagar kl. 7.00–20.00
Lördagar kl. 8.00–19.00
Söndagar kl. 8.00–14.00

In- och utcheckning

Incheckning sker tidigast från kl. 15.00 om ingen annan överenskommelse skett. Privata gäster ombeds lämna rummen 11.00 måndag–lördag och 12.00 söndag. Konferensgäster ombedes lämna rummen 09.00 måndag–söndag.

Rum

Antal bäddar: 120 st

Antal rum: 69 st

Slottsgemak: 5 st

Djurvänliga rum: 8 st

Funktionsanpassade rum: 4 ts

AVBOKNINGSFÖRSÄKRING

Köp till en avbokningsförsäkring som gör att du kan avboka fram till ankomstdagen och få tillbaka 90 % av bokningens värde. Gäller för bokningar om max 5 rum.

Öppettider frukostbuffé

I alla rumspriser ingår en välsmakande frukostbuffé som serveras:

  • Vardagar 7.00–9.30
  • Helger 8.00–10.30

Wi-Fi

Södertuna Slott tillhandahåller SK Guestnet – trådlös internetuppkoppling. Kontakta receptionen för mer information.

Funktionsvariation

Vi välkomnar alla till vårt slott och gör allt för att våra gäster ska ha en bra vistelse hos oss. Därför har vi även rum anpassade för dig med funktionsvariation. Kontakta vår bokning om ni önskar ett av våra anpassade rum.

För barnen

På slottet finns ett lekrum och relaxavdelning med tillhörande pool. Pool övervakas ej av badvakt därför sker bad med barn under eget ansvar.

Parkering

Vi erbjuder våra gäster fri parkering inom bekvämt gångavstånd till slottet. Följ skyltarna vid vägen mot slottet.

Läge, taxi & transport

Södertuna Slott ligger strax utanför Gnesta. I Gnesta finns buss-, pendeltågs- och fjärrtågsanslutningar. Kommer ni med buss från Gnesta är det ca 550 m promenad från busshållplatsen till slottet. Busstidstabell hittar ni på sormlandstrafiken.se. För taxibokningar, kontakta VTV taxi tel. 0158-581900 eller taxi Samtrans tel. 0158-10000.

Djur

Vi välkomnar även era djur till slottet. Observera dock att djur inte får vistas inne i slottets matsalar och salonger. Vill ni boka ett av våra djurvänliga rum är vår rekommendation att ni kontaktar vår bokning i förväg på 0158–705 00 alternativt info@sodertuna.se.

Specialkost

Om ni önskar specialkost till er vistelse ska det föranmälas i så god tid som möjligt. Vi gör alltid vårt yttersta för att tillgodose era behov. Anmäl er specialkost via 0158–705 00 alternativt info@sodertuna.se.

Relaxavdelning med pool

Relaxavdelningen finns i södra flygeln på slottets framsida. Där har ni tillgång till inomhuspool, vedeldad badtunna samt herr- och dambastu. Badtunnan kan hyras måndag–torsdag. Fredag–lördag är den uppvärmd från kl. 16.00. Badkläder kan hyras i receptionen för 50 kr. Badavdelningen är öppen enligt överenskommelse fram till kl. 23.00.

Laddning av elbilar

Som ett led i vårt miljöarbete kan ni även ladda er elbil under ert besök hos oss på slottet. Vi erbjuder 3 Tesla-laddstolpar och 2 universal-laddstolpar typ 2.

En laddning kostar 100 kr (max 8 timmar/laddning). Betalning sker i receptionen.

Långliggare

Om ni önskar boende under en längre period, kontakta oss gärna för mer information och priser.

Vi är kontantfria

På Södertuna Slott är vi kontantfria och tar emot betalningar via kort.

Träningsmöjligheter

Vid slottet finns en tennisbana och en promenadslinga runt udden i Engelska parken (ca 1,8 km).

Hållbarhet

Södertuna Slott arbetar aktivt för att förbättra miljön. Lämna gärna synpunkter för att hjälpa oss bli ännu bättre i vårt miljöarbete.

Bagageförvaring

Bagage kan förvaras på anvisad plats på bottenplan i slottet.

Avbokning och ombokning

Avbokning kan ske senast 7 dagar innan ankomst, därefter är bokningen bindande och ingen återbetalning sker. Ombokning till annat datum kan ske utan kostnad senast 24 timmar innan ankomst. Erbjudanden eller specialpriser garanteras inte gälla vid ombokning. Det nya datumet ska vara max 8 veckor fram i tiden.

För bestämmelser vid konferens eller gruppbokning, vänligen kontakta vår bokningsavdelning på info@sodertuna.se eller 0158–705 00.

Hitta hit

Stockholm – Gnesta, Gnesta station (ca 40 minuter)

LAT 59.069890, LONG 17.305119

Search
Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor