Våra menyer

Våra menyer
På Södertuna Slott lagar vi gärna mat med fina råvaror från den sörmländska landsbygden men vi hämtar inspiration från hela landet. Man kan säga att vår meny reflekterar omgivningarna, men också årstiderna. Här möts ni av lustfyllda smaker och kvalité in i minsta detalj. Välkomna att boka bord på telefon 0158-705 00.
- Slottslunch v. 17, 22 – 26 April
- À la carte
- Slottets barnmeny

Dagens lunch
Lördagar kl. 12-14.
Lördagar, pris 225 kr.
Vecka 17

Slottslunch v. 17, 22 – 26 April
”Veckans meny består av råvaror som är utvalda av vårt kök från hur det Sörmländska landskapet ser ut just för stunden. Några nyckelproducenter till Södertuna Slott är Bonden på Södertuna, Ösvreta gård, Arkadien trädgård, Sörbro gård & Ekhovs säteri. Rätterna är sammansatta så att råvarorna från växtriket tar största delen av tallriken i anspråk, oftast sammansatt med råvaror från djurriket som berikar vårt Sörmländska landskap."
0158-705 00 eller info@sodertuna.se.
Måndag
Tisdag
friterad potatis, rostad morot, ramslöksmajonnäs , rödvinssås
Onsdag
färskpotatis, aioli, räkor och krutong
Torsdag
serveras med chilimyntkräm, solros- och pumpadukkah, rostad morot och honung samt rostad potatis & chevré
Fredag
serveras med tartarsås, friterad färskpotatis, gyllene gulbetspuré, picklade gulbetor och solrosfrön
Lördag
serveras med lingon, pressgurka, gräddsås & pomme-puré

À la carte
För våra gäster som besöker oss måndag till torsdag erbjuder vi kökets noggrant utvalda meny, inspirerad av vår à la carte. Vi låter oss ständigt inspireras av säsongens skörd och det som våra lokala bönder erbjuder, vilket gör vår meny både lekfull och dynamisk.
Hos oss får du njuta av dagsfärska råvaror, samtidigt som du bidrar till hållbara val. Just nu samarbetar vi med Ösvreta Gård, Arkadien Trädgård, Bonden på Södertuna, Sörbro Gård, Jordnära mat, Gripsholms bageri, Ekhovs Säteri, Saras skafferi samt jägare från hela Sörmland.
Vänligen boka bord via telefonnummer 0158–705 00.
Förrätt
med citronmajonnäs, ramslöksdresing, vattenkrasse och hasselnötscrust
med krutrökt sidfläsk, granskottsolja samt ättikspicklat äpple
på smörstekt briochebröd, rödlök, citron, crème fraiche & citron
Varmrätt
med färskpotatis, hängd syrlig yoghurt, ramslöksolja, rädisor och smörbakade gulbetor
med potatisterrin, smörad rosmarinsås samt vildsvamp och vårlök
med syrad yoghurt, ramslök samt kantareller och salladslök
Dessert
med citron, lakritspannacotta, maränger och fänkålskrasse
samaksatt med kardeumma, serveras med havtornssorbet, vit chokladcremé samt citronverbena

Slottets barnmeny
Slottets barnmeny
varm ost och skinktoast
Köttbullar med potatispuré och lingon
Vaniljglass med chokladsås, strössel och rån