À la carte
Smaker av sommaren – serverade med omtanke
Serveras den 5 juni – 15 augusti
Välkommen till bords på slottet där sommaren får ta plats på tallriken. Vår somriga à la carte-meny är skapad med omsorg och bygger på säsongens finaste råvaror.
Hos oss styr naturen rytmen. Menyn förändras i takt med vad våra lokala odlare och producenter skördar, vilket ger rätterna både lekfullhet och finess.
Vänligen boka bord via telefonnummer 0158–705 00.
À la carte
Södertuna Slott
Förrätter
Grön ärtsoppa med ricotta- och blåmögelostgnudi
Serveras med ärtskott, krispig salvia, salviaolja, pinjenötter och inlagd röd chili
220 SEK
Pan con tomate på svenska tomater
Med basilikaaioli, rucola, getost från Sörbro Gård, smörkruton samt färsk spansk körvel odlad av Chris L
195 SEK
Kalix Löjrom
30 g på smörstekt brioche serveras med klassiska tillbehör
455 SEK
Varmrätter
Sellerischnitzel
Kryddad med rostat selleriskalssalt, serveras med
trippelstekt King Edward-potatis, picklad schalottenlök och dragon- & citronsmör samt örtig gräddsås med currylöv, chiliolja och färska örter
245 SEK
Kycklingschnitzel
Kryddad med rostat kycklingskinnsalt, serveras med
trippelstekt King Edward-potatis, picklad schalottenlök och dragon- & citronsmör samt örtig gräddsås med currylöv, chiliolja och färska örter
265 SEK
Stekt röding
Serveras med surdegssmulor, spenat, tomatchutney med örter från trädgården, samt potatis- och dragonkroketter, picklad tomat och rostad tomat- och fiskbensvelouté
385 SEK
Svensk ryggbiff
Serveras med pepparrotscrème, krispig rösti, PX-sås och körsbärstomater
395 SEK
Dessert
Smörbakad rabarberpaj
Med krispigt mandelsmul, blomdoftande honungsglass samt plommon- & kryddnejlikegelé och vit choklad
175 SEK
Kanelkaka
Serveras med kardemummaglass, blåbärs- och citrongelé, blåbär samt karamelliserade mandlar
180 SEK
smakfullt efter middagen
Espresso med minibiskvi
Biskvi från Gripsholms bageri
69 SEK
Cappuccino med pralin
Pralin tillverkad av Sara på Saras Skafferi
120 SEK