Frukost
Sommarlunch
À la carte
Hertig Karls bad
Avvikande öppettider
Njut av en vällagad slottslunch
235 kr inkl. smör, bröd och sallad. Efteråt serveras kaffe & hembakta småkakor i slottets salonger.
På Södertuna Slott låter vi det sörmländska landskapet styra köket. Varje vecka skapas en meny där säsongens bästa råvaror står i centrum – noggrant utvalda av vårt passionerade köksteam. Veckans meny speglar ögonblicket i naturen: det som växer, blommar, skördas och fiskas just nu i vår närhet. Här får du uppleva matlagning med hjärta, där lokal förankring och hållbarhet går hand i hand med gastronomisk njutning.
Välkommen att njuta av eleganta smaker i historisk slottsmiljö, där varje rätt bär på en smak av Sörmland
Måndag – lördag kl. 12.00-14.00
Måndag
Svensk kycklingbröstfilé
Serveras med gyllenrostade kantareller, örtig timjansky och ett urval av ugnsrostade rotfrukter – en smak av den svenska sensommaren.
Tisdag
Lax med krispigt skinn
Vackert stekt lax serveras med färskpotatis från Gotlands bördiga jordar, rostad och lätt bränd purjolök för djup smak, samt en len senaps- och gräslökssås.
Onsdag
Krispigt kycklinglår
Saftig kyckling med krispigt skinn, söt färsk majs och en krämig hollandaisesås brynt i smör. Till detta – potatis från Gotland smaksatt med schalottenlök och färsk koriander.
Torsdag
Ugnsbakad fläskkarré
Mör fläskkarré med syrlig picklad rödkål, en kraftfull gräddsås smaksatt med rosmarin och svartpeppar, basmatiris och knaperstekt bacon.
Fredag
Friterad kolja
Spröd panerad kolja serveras med trippelstekt King Edward-potatis, ärtor med frisk mynta och vår hemgjorda tartarsås.
Lördag
Klassiska köttbullar
Serveras med len potatispuré, sötsyrlig lingonsylt, tunna skivor inlagd gurka och en mustig gräddsås – precis
som det ska vara, fast med en touch av slottsstil.