Bröllop & Fest på Södertuna Slott 

Söker ni efter en herrgård eller ett slott för ert bröllop i Sörmland? Då är vackra Södertuna Slott utanför Gnesta platsen för er. Vi har arrangerat bröllop åt förälskade brudpar i många år, både i grönskande sommar och för brudpar som valt att anordna ett sprakande vinterbröllop. Här kan ni viga er i kyrkan tvärs över sjön eller själva välja en plats i vår vackra slottspark. Självklart kan ni även använda någon av slottets salar som bröllopslokal. Oavsett hur ni vill planera ert bröllop hjälper vi er att hitta lösningarna.

Välkomna att boka ert bröllop i Sörmland! 

Slottsmat på bröllopet

I vårt slottskök har vi satt en stolthet i att laga mat från de allra bästa råvarorna. Belägna strax utanför Gnesta ser vi gärna att råvarorna kommer från Sörmlandstrakterna. Vår kökschef hjälper er att komponera er festmeny och med hjälp av vår sommelier tar vi fram ett vinförslag som passar till er meny. Gifter ni er någon annanstans än hos oss bidrar vi gärna med vår catering till ert bröllop. Läs mer under catering.

mat_chef-slottet
Slott med restaurang i Södermanland
Sodertuna-slott

Bröllopsplanering

Vi vet hur viktiga detaljerna är och hjälper gärna till med planeringen av hela er fest. Vi har många goda samarbetspartners och medarbetare som kan stå till tjänst med allt från annorlunda transporter, blommor och håruppsättningar till artistarrangemang. Vår bröllopskoordinator Madelene Fredricson hjälper er gärna att skräddarsy ert bröllop. ​Vår fotograf Johanna Battaroff, som tagit fotona här på hemsidan, kan agera bröllopsfotograf. Vår tanke är att en fest eller ett bröllop hos oss här på Södertuna Slott utanför Gnesta, inte ska behöva ha några som helst begränsningar.

Våra bröllopslokaler och festlokaler

Hertig Karls sal

I Hertig Karls sal, som ligger i en flygel framför slottet, finns möjlighet att arrangera fester för upp till 120 personer. Lokalen är nyrenoverad med fyra stora kristallkronor i taket. Hertig Karls sal är ljus och luftig med höga takvalv och fem stora fönster med viss sjöutsikt. 

Stallet

Nedanför slottet hittar ni Stallet med anor från slutet av 1800-talet. Det här är en fantastisk festlokal och en läcker kontrast till vår klassiska slottsmiljö. I Stallet dukar vi upp med röd- och vitrutiga dukar i de gamla spiltorna. Här är en gammal hästbox omgjord till bar och det lilla höloftet fungerar som scen. Musikunderhållning kan ordnas med DJ, coverband eller trubadurer. Eller kanske ni själva vill stå för underhållningen? I så fall finns en karaokemaskin att hyra. Vi lovar er att detta blir en kväll som ni sent kommer att glömma! Här kan ni njuta av vår populära grillbuffé eller vinterbuffé. I Stallet kan ni vara upp till 120 personer. Stallet passar perfekt till festen eller till ert avslappnade bröllop i Sörmland.

Läs mer om stallet här >>

 

Hertig Karl Festvåning
catering600
Bröllposlokal
brudbukett-södertälje-slott
Vigsel i Sörmland

Fest i Sörmland på anrikt slott

Låt oss ordna er fest på Södertuna Slott, beläget i närheten av Södertälje. Med sitt strategiska läge mitt i Sörmland har vi arrangerat många fantastiska fester i våra vackra festlokaler genom åren. Vi anpassar arrangemanget efter era önskningar och ni väljer själva vilken lokal som passar ert sällskap bäst.

Söderuna-Slott-flygbild1
Fest på Slottet

1 glas Champagne
Tre sorters snittar
Blomsterdekoration i matsalen
Förrätt med 1 glas vin
Varmrätt med 1 ½ glas vin
Dessert med 1 glas dessertvin
Kaffe och 3cl avec
Vickning
Logi
Frukostbuffé

Bokar ni paketet för minst 70 gäster får ni abonnera slottet för just ert sällskap. I paketet ingår även en övernattning med provsmakning av festmenyn för värdparet vid ett förbestämt datum. 

Pris 2 550 kr/person. 

brollop-slott-sörmland-drinkar
kyrkan-över-sjön
Fest i Stallet

Fördrink (bål)
Förrättspaket med 3 sorters sill och tillbehör
1 starköl (50cl)
Grillbuffé 
1 glas vin med påfyllning
Dessert
Kaffe/te
Pris 895 kr/person
Minimiantal 40 personer.

Festlokal Gnesta
bröllopsfest-södertuna-sörmland

Fest i Hertig Karls Sal

1 glas Champagne
Tre sorters snittar
Blomsterdekoration i matsalen
Förrätt med 1 glas vin
Varmrätt med 1½ glas vin
Dessert med 1 glas dessertvin
Kaffe och 3 cl avec
Vickning
Pris 1 850 kr/person
Logi och frukost kan erbjudas till era gäster. Kontakta oss på 0158-705 00 för offert.