Vinprovning på Södertuna Slott utanför Gnesta

Södertuna Slotts vinkällare är den äldsta delen av slottet och består av det som är kvar från 1300-talsgården Wad, hit är ni välkomna till en stämningsfull vinprovning. Enligt sägen sägs det ha varit ett munkkloster här en gång i tiden. Och lyssna noga när ni är här, vissa tror sig fortfarande höra munkarna sjunga.

Dryckes- och ostprovning

Under ledning av våra kunniga medarbetare kan ni här prova viner med olika karaktär ur vår samling. Vi guidar er rätt i dryckernas smaker. Förutom vinprovning kan vi även erbjuda ostprovning på vårt slott i närheten av Gnesta. 

Ladda ned vår Vinlista och låt er inspireras av vårt digra utbud av goda viner. Med reservation för eventuell slutförsäljning.

armagnac
Vinkällare Gnesta

Skandinaviens största samling av Montals Armagnac 

Södertuna Slott är ambassadör av armagnac. Armagnac är den äldsta kända spritdrycken som görs på vin. Tillverkning har pågått ända sedan år 1411, så tradition, kvalitet och historia finns, vilket gör att vi tycker armagnac passar fint in i Södertuna Slotts miljö.

Här hittar ni Skandinaviens största samling av Greve de Montals Armagnac med årgångar tillbaka till år 1893.

Idag hyllas Greve Olivier de Montal unisont för sina armagnacer och detta har medfört att Armagnac de Montal har blivit leverantör till den franska presidenten, det engelska kungahuset och till en uppsjö av Michelinkrogar. En bra armagnac ska ge dig en känsla av balans, rondör och styrka när du läppjar på den. Det är först när du sväljer drycken som hela personligheten kommer fram. Nu stiger en mångfald av smaker fram, allt från nötter, vanilj och choklad till bär och blommor. Vilket är ditt favoritår? Låt oss guida er och berätta om den spännande historien. Passa på och njut av just din favorit nästa gång du har vägarna förbi Gnesta och Södertuna Slott! För grupper erbjuder vi provningar av Armagnac.

 Vår vinprovning och oss hittar ni mitt i Sörmland, strax utanför Gnesta, cirka 30 minuter från Södertälje. Välkommen att kontakta oss för mer information och bokning!